سوئد مرکز فرزندخواندگی های غیرقانونی کودکان از سراسر دنیا است ؟
عکس اولف کریسترسون به همراه همسرش و سه فرزند چینی تبارش در سال 2017
—————————————————————————————
رشد سریع اقتصادی سوئد به ویژه بعد از جنگ جهانی دوم، باعث تغییرات زیادی در سوئد شد و زاد و ولد در بین خانواده های سوئدی روز به روز کم تر و کم تر شد، طوری که دولت و سازمان های سوئدی مجبور شدند در اقدامی خیرخواهانه و حمایتی از دهه هفتاد میلادی با آوردن نوزادان از سایر کشورها، خانواده های بدون فرزند در سوئد را صاحب فرزند کنند. رویه ای که گاهی باعث سوء استفاده باندهای تبهکار بین المللی شده و کودکانی را از خانواده هایشان می دزدیدند و به واسطه هایی می فروختند و در نهایت تعدادی از این کودکان سر از سوئد درآورده اند. به نظر می رسد باندهای خلافکار، واسطه انجام تعدادی از فرزندخواندگی های غیرقانونی کودکان از سراسر دنیا به ویژه کودکان شیلیایی، چینی و ایرانی تبار به سوئد بوده اند. باندهایی که هنوز هم در سوئد فعال اند و پلیس سوئد اخیرا تلاش مضاعفی را برای مبارزه با این باندهای تبهکار آغاز کرده است. به نظر می رسد نخست وزیر فعلی سوئد، اولف کریسترسون که خود زمانی رئیس مرکز فرزندخواندگی سوئد بوده، اشراف کاملی به موضع دارد و می تواند حالا با جایگاه سیاسی ممتازی که دارد، به حل موضوعات پیرامون فرزندخواندگی در سوئد یکبار برای همیشه اقدام کند.
نخست وزیر به همراه سه فرزندخوانده چینی تبارخود در سال 2024
نخست وزیر فعلی سوئد، اولف کریسترسون از جمله کسانی است که 3 فرزند خوانده دارد. اولف و همسرش بریجیتا در سال 1991 ازدواج کردند. این زوج متوجه شدند که نمی توانند فرزند بیولوژیکی داشته باشند لذا 24 سال قبل، زمانی که اولف به همراه همسرش در چین ماموریت داشت، سه فرزند چینی را به سرپرستی گرفته است. اولف کریسترسون و همسرش در سال 2000 نوزادی 9 ماهه چینی تبار را به فرزندی پذیرفتند و 4 سال بعد دو نوزاد 11 ماهه چینی تبار را به فرزندی قبول کردند..در برنامه ای که از تلویزیون سوئد در سال 2010 پخش شده از اولف کریسترسون به عنوان فردی نام برده می شود که فرزندانی را بدون مدارک قانونی به سوئد آورده است. کریسترسون که در آن زمان در سیاست سوئد حضور فعالی نداشت، حاضر به پاسخ به تلویزیون سوئد نشده بود.
آنها می خواهند حقیقت را در مورد فرزندخواندگی خود در سوئد بدانند
ماریان اسکوگلند متولد ژوئیه 1980 در شیلی یکی از کودکانی است که از شیلی ربوده شده و در نهایت سر از سوئد درآورده است و نزد مادرخوانده سوئدی خود آورده شده است. به ماریان گفته شده بود که مادر بیولوژیک شیلیایی ماریان نمی توانسته از او مراقبت کند و به همین دلیل او را رها کرده است. ماریان که حالا 44 ساله است در سال 2018 بعد از 38 سال توانست مادر بیولوژیک خود را با کمک یک گروه بین المللی که سرنوشت کودکان ربوده شده از شیلی را پیگیری می کنند، پیدا کند. ماریان مادرش را پیدا کرده اما نمی تواند قصور دولت و سازمان های سوئدی در این افتضاح دزدی بچه های شیلیایی را هضم کند و به دنبال سوالات بی پایان خود و التیام درد های خودو کودکانی مثل خودش است.
تحقیقات جنایی در شیلی در جریان است که جنایات علیه بشریت را بررسی می کند. در مجموع هزاران فرزندخواندگی در سطح بینالمللی را پوشش میدهد که بیش از 600 مورد مربوط به فرزندخواندگی در سوئد است. چندین کودک با والدین بیولوژیکی خود ملاقات کرده اند، آنها می گویند همیشه فکر می کردند فرزندانشان مرده یا گم شده اند. اما وقتی Task Review سوالاتی را برای Ulf Kristersson (M) میفرستد، او پاسخ میدهد که مصاحبهای انجام نخواهد داد.
با کلیک روی لینک زیر، مصاحبه خانم ماریان در رادیو سوئدکه در سال 2018 انجام شده است را ببینید:
SVT: Marianne Skoglund adopterades till Sverige från Chile: Jag blev kidnappad
نخست وزیر فعلی سوئد، اولف کریسترسون رئیس مرکز فرزندخواندگی سوئد بوده است
به نوشته روزنامه افتون بلادی در سال 2018 اطلاعاتی بدست آمده که در زمان ریاست اولف کریستنسون به عنوان رئیس مرکز فرزندخواندگی سوئد، این مرکز به فرزندخواندگی کودکان قاچاق شده از چین رسیدگی می کرده است اما نتایج این رسیدگی ها منتشر نشده است. آیا شکایت های حقوقی و کیفری در مورد فرزندخواندگی های پرحاشیه در سوئد دامن نخست وزیر سوئد را می گیرد؟ روزنامه افتون بلادت در سال 2018 تیتر زده بود که کریسترسون به کودکان دزدیده شده خیانت کرد و کریسترسون در رسوایی فرزندخواندگی: تجارت را متوقف نکرد!
در گزارش روزنامه افتون بلادت آمده است که در نیمه اول دهه 2000 کودکان زیادی بدون هیچ اثری در استان هونان چین ناپدید شدند. کودکی که در کوچه بیرون از خانه اش بازی می کرد ناگهان رفت و دیگر دیده نشد. پدری گفت که همراه دختر دو ماههاش در ایستگاه اتوبوس منتظر بود که گروهی از مردان از ون دولتی بیرون پریدند و گواهی ازدواج او را خواستند و وقتی او نداشت، دختر را گرفتند و ناپدید شدند. او دیگر هرگز او را ندید. بیش از 22000 کودک در این دوران در چین دزدیده شده اند. بعضی از این باندهای چینی به دام افتادند و اعتراف کرده اند که تعدادی از این نوزادان به ویژه نوزادان دختر چینی تحت عنوان بدون والدین به سوئد قاچاق شده اند.
به گزارش روزنامه افتون بلادت سوئد، در سال 2005، سرانجام با محاکمه برخی از مجرمان در چین، بخشی از حقیقت فاش شد. 27 نفر دستگیر شدند و ده ها نفر به اتهام قاچاق انسان از جمله مدیر یک پرورشگاه محکوم شدند. معلوم شد که بچه ها دزدیده شده اند تا برای فرزندخواندگی فروخته شوند. معلوم شد که تعدادی از این کودکان دزدیده شده از چین به سازمان فرزندخواندگی سوئد فروخته شده اند و نخست وزیر فعلی سوئد و رئیس Adoptionscentrum در آن زمان، بزرگترین واسطه انتقال بچه های دزدیده شده به سوئد بوده اند. البته چهار کودک دزدیده شده توسط باندهای تبهکار چینی طبق پرونده دادگاه از طریق FFIA، یک آژانس فرزندخواندگی دیگر سوئدی که دیگر وجود ندارد، به سوئد قاچاق شده اند. همچنین در زمان ریاست کریسترسون، Adoptionscentrum هفت کودک از یتیم خانه هنگ یانگ از چین به سوئد قاچاق شده اند که مدیر و شش کارمند آن به دلیل خرید کودکان دزدی و فروختن آنها به یتیم خانه های دیگر به زندان محکوم شدند. به گفته روزنامهنگار تحقیقی، پانگ جیائومینگ، که کتابی در مورد این درهمتنیدگی نوشته است، این یتیمخانه مرتباً از کودکان بهعنوان «کالا»، کودکان ورودی بهعنوان «واردات» و کودکانی که به فرزندخواندگی میپذیرند «صادرات» نام میبرد. کودکان به قیمتی حدود 3700 کرون به واسطه های سوئدی فروخته شده اند و اابته این رسوایی تا کنون به صورت جدی در سوئد توسط رسانه ها و سازمان های مردم نهاد پیگیری نشده است.
هر چند سال یکبار مسئله فرزندخواندگی در سوئد مورد توجه قرار می گیرد. که عمده ترین آنها این موارد بوده است:
- موضوع تقریباً 2000 کودک از شیلی که در طول سالهای 1971 تا 1992، یعنی عمدتاً در زمان دیکتاتوری پینوشه به سوئد آورده شده و به خانواده های سوئدی سپرده شده اند که تلوزیون سوئد در گزارشی تحقیقی در سال 2018 به این موضوع پرداخته است:
- موضوع حدود پانصد کودک و نوجوان که فرزندان اعضای مجاهدین خلق بودند، از والدین خود جدا شدند و به اروپا فرستاده شدند و تعدادی نیز به خانواده های اروپایی فروخته شدند. مستند «کودکان کمپ اشرف» به کارگردانی سارا معین، فیلمساز مقیم سوئد به این موضوع پرداخته است. گزارشی از این فیلم در رادیو سوئد در ماه جون منتشر شده است که از لینک زیر قابل دسترس است:
- موضوع بیش از 1000 کودک که از شیرخوارگاه های ایران در فاصله سال های 1975 تا 1979 به سوئد آورده شده اند. مادران تعدادی از این کودکان به دلایل مختلف از جمله فقر و فوت همسر بنا داشتند فقط چند هفته ای تا پیدا کردن سرپناهی در تهران کودکان خود را به شیرخوارگاه بسپارند اما دیگر هرگز موفق به دیدار با فرزندان خود نشدند. مادران با مراجعه به شیرخوارگاه می خواستند که دوباره حضانت فرزند خود را به عهده بگیرند اما در پاسخ می شنیده اند که فرزند شما فوت کرده ، در حالی که این نوزاد به خانواده های سوئدی بدون فرزند سپرده شده بود. در سالهای اخیر تعدادی از این کودکان ایرانی تبار به ایران آمده اند و با آگهی در روزنامه ها به دنبال والدین ایرانی خود بوده اند. “مادر من یک شاهزاده ایرانی است ” عنوان کتابی است که به زبان سوئدی نوشته و منتشر شده است. در این کتاب سانا خوسرود که در یک خانواده سوئدی بزرگ شده و مبتلا به سرطان است، دردها و رنج ها و سفر پرماجرای خود از سوئد به ایران برای پیدا کردن مادر ایرانی اش را با قلمی شیوا به نگارش درآورده است:
- مستند جدیدی که توسط شبکه الجزیره پخش شده است، به سیاستهای خدمات اجتماعی سوئد در زمینه جداسازی کودکان از خانوادهها پرداخته و انتقادات جدی را نسبت به این سیاستها مطرح کرده است. مستند مذکور با نمایش مصاحبههایی با خانوادههایی از مهاجران و اقلیتها، تصویری از سیاستهای رفاهی سوئد به نمایش میگذارد که آن را دخالتی ناعادلانه در زندگی شخصی خانوادهها توصیف میکند. آنان تأکید دارند که این جداسازیها بدون توجه به حقوق آنها به عنوان والدین و بر اساس تعاریفی نامشخص و ناعادلانه صورت گرفته است.
واکنش شدید نخستوزیر سوئد: تهدیدی علیه امنیت و اعتبار کشور
انتشار این مستند با واکنش تند اولف کریسترشون، نخستوزیر سوئد، مواجه شد. کریسترشون در سخنانی این مستند را تهدیدی برای امنیت ملی و وجههٔ بینالمللی سوئد دانست و تأکید کرد که چنین برنامهها و اتهاماتی میتواند به تشویش اذهان عمومی دامن بزند و تصور نادرستی از سیستم اجتماعی سوئد ایجاد کند. وی گفت که این مستند، مشابه کمپینهای پیشین مانند کمپین LVU است که در آن نیز اتهامات مشابهی دربارهٔ جداسازی کودکان از خانوادههای مسلمان مطرح شده بود. کریسترشون می گوید که انتشار چنین اطلاعات غلطی نه تنها وجههٔ سوئد را خدشهدار میکند، بلکه میتواند امنیت کشور را به خطر اندازد و باعث افزایش فشارهای بینالمللی بر این کشور شود.
مستند الجزیره
مستند الجزیره به مشکلات گسترده ای در نظام اجتماعی سوئد از جمله نحوه سپرده شدن سرپرستی کودکان از اقلیتهای قومی و مهاجران از جمله رومرها به خانواده های سوئدی اشاره دارد. با این حال، از دیدگاه دولت سوئد، پیامد و نتیجهٔ این مستند زیر سؤال بردن سیستم خدمات اجتماعی سوئد و وارد کردن اتهام «ربودن کودکان» توسط خانوادههای سوئدی است.
نگرانیها درباره پیامدهای احتمالی
مدیر بخش «SWEDEN INSTITUTE » در مؤسسهٔ سوئدی SI در مورد تأثیرات این مستند بر وجهه بینالمللی سوئد ابراز نگرانی کرده است و در مصاحبه با تلوزیون سوئد می گوید که انتشار این مستند میتواند به ایجاد بدبینی نسبت به سیاستهای اجتماعی سوئد منجر شود و حتی به تحریک احساسات و تهدیدات امنیتی دامن بزند. او افزود که این مستند ممکن است چهرهای نادرست از سوئد به نمایش بگذارد و درک غلطی از تلاشهای دولت برای حمایت از کودکان در معرض خطر ایجاد کند. نکته جالب موضوع پخش شدن مستند شبکه الجزیره واکنش نخست وزیر سوئد و موسسه سوئد است که نشان می دهد تصویر مثبت از سوئد برای سوئدی ها به عنوان یک کشور صادر کننده موفق، بسیار حائز اهمیت است.
موسسه سوئد ( www.si.se ) از سال 1945، برای توسعه همکاری های بین المللی و افزایش اعتماد به سوئد در جهان تلاش کرده است تا با ایجاد یک حس اعتماد قوی به سوئد در سطح جهانی، فرصت های اقتصادی و سیاسی مطلوب سوئد در جهان را افزایش دهد و شرایط خوبی را برای تأثیرگذاری سیاست بینالمللی سوئد برای انجام تجارت، جذب استعدادها و گسترش فرهنگ سوئدی ایجاد کند. در این شرایط حتی انتشار یک مستند با بار منفی راجع به سوئد، واکنشی در سطح نخست وزیر را به همراه دارد.
انتشار ابن مطلب در هر وب سایت و نشربه ای با ذکر منبع بلامانع است.
اگر نظر یا پیشنهادی دارید با ما در واتس اپ 0046707758806 در تماس باشید.